Ambassadeur: Tim van Schaik

  • Interview afgenomen door Joost Pels
; Uitwerking: Roelf Kromhout
  • 29 november 2021
Ambassadeur: Tim van Schaik

Tim van Schaik is nog niet zo heel lang klant bij Mulder-Mazda, maar met oog op zijn positieve ervaringen met de Waddinxveense dealer was hij toch nu al bereid om met ons te zitten voor een kort interview. Tim is zelfstandig ondernemer. Zijn specialiteit? Koeltechniek en airconditioning, iets waar in de laatste jaren natuurlijk meer vraag naar is ontstaan. Zijn klanten bezoekt hij met een nieuwe Mazda6 Sportbreak. Aangezien veel van zijn collega’s kiezen voor het bekende recept, een bedrijfswagen, is Tim een bijzondere verschijning in zijn sprankelende witte station.

Hoe ben je tot die keuze gekomen?

“Ik hou van auto’s en zo nu en dan kan ik er ook van genieten om sportief te rijden. Als het even kan verplaats ik me daarom liever niet in een bedrijfswagen. Ook is het comfort van een luxe Mazda6 niet te vergelijken met wat de meeste bedrijfswagens te bieden hebben. Bovendien worden mijn klanten ook steeds gevoeliger voor zaken die met maatschappelijke verantwoordelijkheid en het milieu te maken hebben. De SkyActiv motor van mijn Mazda is een stuk schoner dan de gemiddelde diesel en ruimte voor mijn gereedschap heb ik meer dan genoeg in de ‘6.’ Voor mij was de keuze dan ook snel gemaakt.”

Je hebt van alles gereden, Alfa Romeo, Volkswagen, BMW, Volvo – wat heeft je uiteindelijk doen besluiten om Mulder-Mazda te bezoeken?

“Het zaadje is ooit geplant toen mijn oom vroeger tegen me zei dat ik Mazda moest gaan rijden. Hij was destijds monteur bij een Mazda vestiging in Gouda. Ik reed in die tijd een gechipte Alfa 159 en verklaarde hem voor gek. Een Mazda… dat was toch voor oude mensen die hun laatste auto gingen kopen? Maar goed, dat was toen. Nu maakt Mazda al jaren prachtige auto’s. Wat daarna de doorslag gaf was een advies van mijn accountant. De Passat die ik had was al zeven jaar oud en fiscaal eigenlijk niet meer interessant om te rijden. Mede met oog op de betrouwbaarheid zei hij, net als mijn oom, ‘je zou Mazda eens moeten proberen.’ Toen kon ik er eigenlijk niet meer omheen.”

Hoe is het om Mazdarijder te zijn?

“Ja, heerlijk. De Mazda6 rijdt sowieso al beter dan een Passat, maar ook de uitrusting is dik orde. Het heeft alles wat je wilt en meer. Zo is de stoelventilatie iets wat ik nooit gedacht had nodig te hebben. Nu wil ik niet meer zonder. Zelfs na zeer lange ritten stap je fris uit de auto. En dat komt goed van pas als je veel in de auto zit zoals ik. Natuurlijk heb ik ook andere merken overwogen, maar die zijn al snel zo sober of saai, zeker als je naar het interieur kijkt. Daar is Mazda echt onderscheidend in. Het interieur is niet alleen speels en mooi vormgegeven, het is ook super degelijk. Het maakt niet uit met wat voor snelheid je een bocht neemt, het dashboard geeft geen krimp.” 

"je zou Mazda eens moeten proberen.’ Toen kon ik er eigenlijk niet meer omheen."

En wat vinden je klanten ervan?

Mijn klanten zijn van me gewend dat ik niet in het standaard busje voor kom rijden, maar de reacties op de Mazda zijn eigenlijk altijd positief. In het verleden heb ik ook BMW gereden en daar waren de reacties ook wel eens anders. ‘Een monteur in een BMW, dat kan toch niet’ werd soms wel gezegd. Ondanks de achterwielaandrijving waar ik wel fan van ben, is het toch een merk wat in dat opzicht het imago een beetje tegen heeft. Bovendien was die BMW ook niet zonder technische problemen.”

Ja, want je volgende auto moest ook bedrijfszeker zijn.

“Dat klopt. In mijn vak is het belangrijk dat klanten op je kunnen vertrouwen. Ik vind het dan ook ontzettend vervelend als ik door pech met de auto te laat kom of gedwongen wordt om afspraken te verzetten. Je moet kwaliteit uitstralen naar de klant. In dat opzicht ben ik ook heel gelukkig met de Mazda6. Het heeft de betrouwbaarheid die het altijd al had en nu komt dat samen met mooi design.

Zijn de kinderen ook tevreden?

Het was inderdaad wel belangrijk dat een nieuwe auto genoeg ruimte zou hebben. Ik heb ook gekeken naar de CX-5, maar die leek me gek genoeg wat klein achterin. De Mazda6 daarentegen biedt plek zat voor drie pubers of zelfs volwassenen. We zijn veel bezig met sport, dus ook in het weekend wordt de Mazda goed benut als we bijvoorbeeld een uitwedstrijd hebben. Op dat soort momenten is het BOSE geluidpakket ook zeer welkom. Met drie pubers achterin zet ik de Apple CarPlay aan en vraag ik ‘wie wil hem?’ En dan moet je die aapjes zien zitten. De gekste dingen komen voorbij en goed hard ook. Prachtig toch?

Wil je meer weten over airconditioning voor thuis? Tim van Schaik  (TVS Services) kan je er alles over vertellen. Je kunt hem bereiken door een mailtje te sturen naar tim@tvsservices.nl. Ben je naar aanleiding van dit stuk benieuwd geworden naar de Mazda6? Een vrijblijvende proefrit maak je natuurlijk bij Mulder-Mazda!

Klantenservice

Nu open
Waar kunnen we je mee van dienst zijn?
Contact

Interessante artikelen

Mazda introduceert eerste Full Hybrid: Mazda2
Producten

Mazda introduceert eerste Full Hybrid: Mazda2

Roelf Kromhout
6 december 2021
De nieuwe Mazda2 Hybrid, in heel Europa te koop vanaf het voorjaar van 2022, voegt als eerste model de Full Hybrid aandrijflijntechnologie toe aan het Mazda-modellengamma.
Ook ASN Autoschade Bodegraven wordt onderdeel Mulder-Mazda
Onze missie

Ook ASN Autoschade Bodegraven wordt onderdeel Mulder-Mazda

Roelf Kromhout
14 augustus 2023
Na ASN Autoschade De IJssel wordt op 1 september 2023 ook de ASN vestiging in Bodegraven overgenomen door Mulder-Mazda. Met deze overname komt de Rotterdamse Mazda dealer weer een stap dichterbij de realisatie van de ultieme ‘one-stop-shop.