Veilig op weg met winterbandensets van Mulder-Mazda

Veilig op weg met winterbandensets van Mulder-Mazda

Het is niet langer te ontkennen: de eerste nachtvorst is alweer genoteerd en de winter komt eraan. Dat betekent kortere dagen, slechter zicht, gladde wegen én een Mulder-Mazda nieuwsbrief met een winters thema: van winterbandenwissel tot wintercheck, alles komt aan bod! We staan klaar om jouw Mazda voor te bereiden op de winter. Zijn jouw winterbanden aan vervanging toe? Ook dat komt goed uit, want Mulder-Mazda heeft aantal mooie A-merk winterbandensets in de aanbieding.

Extra voordeel op winterbandensets

Mulder-Mazda is de grootste Mazda dealer van Nederland. We nemen grote aantallen af en dat betekent veel inkoopvoordeel, ook als het gaat om winterbanden. Speciaal voor het komende seizoen hebben we diverse A-merk winterbandensets extra scherp ingekocht en dat levert mooie aanbiedingen op voor diverse modellen:

Alle prijzen zijn inclusief BTW, montage en het eerste half jaar opslag.

Weet je niet zeker welke winterbandenset je nodig hebt of staat jouw Mazda er niet tussen? Onze adviseurs weten precies welke combinatie van wielen en banden het beste zijn voor jouw Mazda. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Direct contact

Waarom winterbanden?

 De eigenschappen van een winter- of zomerband worden grotendeels bepaald door twee factoren: de samenstelling van het rubber (hard of zacht) en het profiel (de patronen in het loopvlak). Om te zorgen voor extra grip als het zeer koud is, wordt aan winterbanden meer silica toegevoegd. Dit materiaal wordt met behulp van zand gemaakt en zorgt ervoor dat het rubber van een winterband flexibeler blijft, en daarom meer grip heeft, ook bij lage temperaturen. Diepere groeven in het profiel zorgen daarnaast voor effectieve afvoer van water een sneeuw. Tenslotte zijn er nog de lamellen in het profiel: deze speciale inkepingen geven ook iets meer grip op besneeuwde wegen.

Omgekeerd heeft de zachte samenstelling van een winterband grotere slijtage bij hogere temperaturen tot gevolg. Zorg er daarom voor dat je in het voorjaar op tijd de zomerbanden weer laat monteren.

Maak een afspraak voor de winterbandenwissel

Staat je Mazda nog steeds op zomerbanden? Wacht niet te lang met het wisselen van de wielen. Onder de 7 graden Celsius functioneren winterbanden namelijk significant beter dan zomerbanden. Je hebt meer grip en een veel kortere remweg. Wel zo veilig onder winterse omstandigheden. Maak nu een afspraak bij Mulder-Mazda voor de winterbandenwissel.

Heb je al winterbanden maar zijn ze nog niet bij ons opgeslagen? Maak gebruik van het bandenhotel van Mulder-Mazda zodat ze snel en makkelijk gewisseld kunnen worden.

Maak een afspraak

Doe de Mulder-Mazda wintercheck!

Veilig op weg deze winter? Voor slechts € 19,95  laat je Mulder-Mazda een grondige wintercheck uitvoeren. We controleren de auto op diverse punten die éxtra belangrijk zijn bij onvoorspelbare omstandigheden en gladde wegen:

 • Bandenprofiel
 • Bandenspanning
 • Ruitenwissers
 • Koel- en ruitenwisservloeistof
 • Remvloeistof
 • Verlichting
 • Olie peilen
 • Remmen
 • Verwarming/airco

Bovendien wordt de accu uitvoerig getest. Nadat we de wintercheck voltooid hebben, ontvang je een compleet rapport met de resultaten.

Wintercheck plannen

Bonus: 5 Tips voor veilig rijden in de winter

De typisch Nederlandse combinatie van (winterse) kou en vocht kunnen zorgen voor gladde omstandigheden. Wordt er vorst verwacht? De volgende 5 tips kunnen helpen om gevaarlijke situaties te voorkomen:

 1. Neem bochten niet te scherp. Voelt het onverhoopt alsof de voorbanden toch beginnen te glijden? In veel gevallen gaat het om onderstuur (de auto glijdt over de voorwielen naar de buitenkant van de bocht). Raak niet in paniek, minder vaart en probeer juist iets minder ver te sturen totdat de grip hersteld is.
 2. Hou voldoende afstand van je voorganger. De remweg is met een koud of glad wegdek veel langer. Wees daarop voorbereid door voldoende ruimte over te houden.
 3. Haast als je ’s ochtends vertrekt? Neem toch de tijd om de ruiten goed te krabben zodat je met voldoende zicht de weg op gaat.
 4. Is het écht glad en lukt het niet goed om weg te rijden? Probeer de tweede versnelling.
 5. Winterbanden hebben meer grip dan zomerbanden op koud wegdek, maar toch is het goed om alert te blijven. Ook met winterbanden heb je te maken met een langere remweg en minder grip.

Meer weten?

Wil je meer weten over de winterbandensets op deze pagina of wil je een afspraak maken voor de winterbandenwissel en/of wintercheck? Neem direct contact op met de klantenservice van Mulder-Mazda om een afspraak te plannen!

Direct contact

Klantenservice

Nu open
Waar kunnen we je mee van dienst zijn?
Contact

Interessante artikelen

Terugblik: succesvolle opening Mulder-Mazda Rotterdam-Zuid in Barendrecht

Terugblik: succesvolle opening Mulder-Mazda Rotterdam-Zuid in Barendrecht

Roelf Kromhout
January 30, 2020
Mulder-Mazda heeft normaal gesproken de neiging om vooral vóóruit te kijken, maar dit is bij uitstek een gelegenheid waar we met plezier nog even op terugblikken: de opening van Mulder-Mazda Rotterdam-Zuid in Barendrecht!
KOM IN AANMERKING VOOR € 4000,- SUBSIDIE OP ELEKTRISCHE MAZDA MX-30

KOM IN AANMERKING VOOR € 4000,- SUBSIDIE OP ELEKTRISCHE MAZDA MX-30

Roelf Kromhout
June 29, 2020
De allereerste 100% elektrische auto van Mazda is nu extra aantrekkelijk. De gloednieuwe MX-30 komt namelijk in aanmerking voor een forse subsidie: € 4000,- bij een particuliere aankoop en een maandelijkse subsidie van € 83,- bij private lease.