Introducing Mazda’s MX-30: de eerste 100% elektrische crossover van Mazda

Introducing Mazda’s MX-30: de eerste 100% elektrische crossover van Mazda
De allereerste 100% elektrische auto van Mazda is een feit: dit is de baanbrekende Mazda MX-30.

Met SkyActiv-X zorgde Mazda al voor een revolutie op het gebied van benzinemotoren. Met de MX-30 gaat Mazda voor vergelijkbare opschudding zorgen als het gaat om elektrische aandrijving. In dit artikel lees je alles over Mazda’s eerste volledige elektrische auto.

Het is zover. De allereerste 100% elektrische auto van Mazda is een feit: de Mazda MX-30. Met het ruime interieur van een echte Crossover en een indrukwekkend bereik (goed voor 95% van de ritten terwijl een laag gewicht gehandhaafd wordt) is het resultaat op werkelijk alle vlakken groots. Dat geldt gelukkig niet voor de prijs. Voor slechts € 33.990,- is de gelimiteerde MX-30 First Edition van alle gemakken voorzien. Wat de scherpe prijs extra bijzonder maakt, is het feit dat deze prijs vrijwel gelijk is aan die van de CX-30. Het is voor het eerst dat er slechts een minimaal prijsverschil is bij de keuze tussen benzine of elektrische aandrijving bij hetzelfde merk.

De First Edition MX-30 is nú te bestellen bij Mulder-Mazda.

Een concept dat klopt

Mazda heeft bewust gewacht met de introductie van een elektrische auto totdat het een model kon lanceren dat aan alle eisen voldeed. Natuurlijk moet ‘elektrisch’ deel uitmaken van een duurzame strategie, maar het concept moet kloppen, de manier van produceren moet kloppen, maar ook de capaciteiten moeten aansluiten op het beoogde gebruik. Dat moment is eindelijk hier. De MX-30 voldoet aan alle eisen die Mazda aan haar eerste elektrische auto heeft gesteld op het gebied van duurzaamheid, inzetbaarheid, rijeigenschappen en prijs.

MX-30: de cijfers

De Mazda MX-30 is de eerste 100% elektrische crossover van Mazda. Met de MX-30 introduceert Mazda de e-SKYACTIV aandrijving: volledig elektrisch, maar dan met de dynamische rijeigenschappen die je van Mazda gewend bent. De Mazda engineers hebben namelijk gekozen voor een accu met een optimale verhouding tussen gewicht en capaciteit. Het resultaat? Een ruime crossover met een natuurlijk en responsief rijgevoel en een bereik van maar liefst 200 kilometer, goed voor 95% van de ritten die je dagelijks maakt.

Dit zijn de belangrijkste cijfers en specificaties:

  • 100% elektrisch: lithium-ion batterij
  • 80% opgeladen in 30 tot 40 minuten (snellaadfunctie)
  • Vermogen: 105 kW / 140 pk
  • Two wheel drive / automaat
  • 35 kWh batterij met 200 kilometer bereik
Het concept moest kloppen. De MX-30 voldoet aan alle eisen die Mazda aan haar eerste elektrische auto heeft gesteld op het gebied van duurzaamheid, inzetbaarheid, rijeigenschappen en prijs.

First Edition: tijdelijk zeer compleet

De introductie van de nieuwe MX-30 wordt gevierd met een gelimiteerde First Edition. Deze speciale uitvoering heeft standaard een zeer royale uitrusting. Een kleine greep uit de opties en accessoires:

·         18 inch lichtmetalen velgen ·         Metallic lak
·         Modern of industrieel interieur ·         i-ACTIVSENSE veiligheidspakket
·         8,8 inch TFT-kleurendisplay ·         Radar gestuurde cruise control
·         Uitgebreide multimedia voorzieningen ·         Blind Spot Monitoring System
·         Climate Control ·         Heads-Up-Display
·         Adaptive LED-koplampen ·         Duurzame materialen

 

Een elektrische auto met dit uitrustingsniveau is ongekend voor deze prijs. Geïnteresseerd in deze uitvoering? Wacht niet te lang, er zijn slechts een beperkt aantal First Edition MX-30’s beschikbaar. Reserveer vandaag nog jouw First Edition MX-30 bij Mulder-Mazda.

Contact

Duurzaam van binnen en buiten

Niet alleen de 100% elektrische aandrijving van de MX-30 is duurzaam, ook het interieur is ontworpen met hoogwaardige materialen uit duurzame grondstoffen. Dat geldt voor het ecologische, maar comfortabele kunstleder, het ecologische kurk in de middenconsole en de fraaie stiksels in het dashboard. Bovendien is het interieur van de MX-30, net als dat van andere Mazda’s, ontwikkeld rondom de bestuurder. Het resultaat is een elektrische auto die direct warm en vertrouwd aanvoelt.

Reserveer jouw First Edition MX-30

Wil je meer weten over de nieuwe MX-30? Neem direct contact op met de klantenservice van Mulder-Mazda. Ons team praat je graag bij over Mazda’s elektrische crossover, wat er komt kijken bij het rijden van een elektrische auto en waarom het fiscaal aantrekkelijk is. Wil je direct een bestelling plaatsen voor de gelimiteerde First Edition? Ook dat kan! Maak gebruik van de onderstaande link of bespreek het met een van onze medewerkers.

Contact
Klantenservice Michelle

Klantenservice

Nu open
Waar kunnen we je mee van dienst zijn?
Contact

Interessante artikelen

Veilig op weg met winterbandensets van Mulder-Mazda

Veilig op weg met winterbandensets van Mulder-Mazda

Roelf Kromhout
November 25, 2019
De winter komt eraan! Dat betekent kortere dagen, slechter zicht, gladde wegen én een Mulder-Mazda blog met een winters thema: van winterbandenwissel tot wintercheck, alles komt aan bod!
Terugblik: succesvolle opening Mulder-Mazda Rotterdam-Zuid in Barendrecht

Terugblik: succesvolle opening Mulder-Mazda Rotterdam-Zuid in Barendrecht

Roelf Kromhout
January 30, 2020
Mulder-Mazda heeft normaal gesproken de neiging om vooral vóóruit te kijken, maar dit is bij uitstek een gelegenheid waar we met plezier nog even op terugblikken: de opening van Mulder-Mazda Rotterdam-Zuid in Barendrecht!