Mazda presenteert eerste PHEV: de CX-60 Plug-in Hybrid

  • Roelf Kromhout
  • 9 februari 2022
  • Producten

De eerste PHEV van Mazda is een feit. Nog niet alles is bekend – de CX-60 Plug-in Hybrid gaat namelijk officieel ‘in première’ op 8 maart 2022 – maar een tipje van de sluier wordt wel gelicht. Zo geeft de teaser-afbeelding een goede indruk van het unieke ‘Kodo’ design van Mazda dat ook bij de CX-60 zal zorgen voor vloeiende lijnen en een elegante verschijning. Tevens is bekend gemaakt dat de CX-60 in Europa uitgerust wordt met een sterke 2,5 liter vier-in-lijn benzinemotor én een elektrische aandrijving. Deze combinatie resulteert in een vermogen van meer dan 300 pk. Meer dan voldoende om garant te staan voor een uiterst prettig rijgedrag.

Mazda toont hiermee aan dat ze duidelijk achter hun gekozen ‘Multi-Solution’ strategie staan. Dit is de strategie waarbij Mazda middels diverse motor- en brandstofconfiguraties duurzame oplossingen biedt voor diverse doelgroepen die ieder hun eigen behoeften hebben als het gaat om persoonlijke mobiliteit.

Houd me op de hoogte

Eind 2022 in de showroom bij Mulder-Mazda

Meer informatie over de Mazda CX-60 volgt na de officiële onthulling op 8 maart, maar naar verwachting zal Mazda’s eerste Plug-in Hybrid al ergens dit jaar in de showrooms van Mulder-Mazda verschijnen. In verband met de wereldwijde voorraadtekorten zal ook de nieuwe CX-60 beperkt leverbaar zijn. Als je zeker wilt zijn van een tijdige levering is het daarom verstandig om alvast een reservering te plaatsen of om je aan te melden voor updates over het nieuwe model. Dat doe je met behulp van het onderstaande formulier. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact opnemen met Mulder-Mazda om een reservering te plaatsen.

Lees hier het volledige Mazda persbericht:

e volledig nieuwe Mazda CX-60 Plug-in Hybrid, die op 8 maart 2022 zijn werelddebuut maakt, is de eerste van twee nieuwe modellen uit de Large Product Group van het bedrijf die de komende twee jaar in heel Europa zullen worden geïntroduceerd. 

De CX-60 Plug-in Hybrid getuigt van Mazda’s inzet voor een Multi-Solution strategie op het gebied van duurzame mobiliteit en het principe van de juiste oplossing op het juiste moment. De CX-60 zal in de toekomst worden vergezeld door de CX-80, die over drie zitrijen zal beschikken.

Bij de Europese introductie van plug-in hybride modellen neemt De CX-60 Plug-in Hybrid het voortouw met een aandrijflijn die een 2,5 liter vier-in-lijn benzinemotor combineert met een prestatie verhogende elektrische motor, wat resulteert in een vermogen van meer dan 300 pk. Mazda’s eerste PHEV-aandrijflijn zal soepele en krachtige acceleraties bieden die de bestuurder meer vertrouwen en rijplezier geven in de breedst mogelijke rijscenario’s.

Houd me op de hoogte!

Klantenservice

Nu open
Waar kunnen we je mee van dienst zijn?
Contact

Interessante artikelen

Wereldwijde voorraadtekorten. Hoe zit dat eigenlijk en hoe gaan we ermee om? Mulder-Mazda vertelt.

Wereldwijde voorraadtekorten. Hoe zit dat eigenlijk en hoe gaan we ermee om? Mulder-Mazda vertelt.

Roelf Kromhout
6 december 2021
Voorraadtekorten: ze zijn niet uitsluitend veroorzaakt door de coronapandemie, maar de omstandigheden van de afgelopen twee jaar hebben zeker niet geholpen. Een ding is zeker, bijna iedere industrie voelt vaak op meerdere manieren de gevolgen van wereldwijde tekorten. Een belangrijk voorbeeld van zo’n tekort is de schaarste op het gebied van ‘semiconductors’ of microchips.
Mulder-Mazda opent nieuwe vestiging in Rotterdam-Zuid!
Onze missie

Mulder-Mazda opent nieuwe vestiging in Rotterdam-Zuid!

Roelf kromhout
18 december 2019
De grootste Mazda dealer van Nederland wordt nog iets groter. Mulder-Mazda begint het nieuwe jaar namelijk goed met de feestelijke opening van haar derde vestiging, ditmaal in Barendrecht.