SkyActiv-X: de techniek van morgen, nu al bij Mulder-Mazda in de showroom

SkyActiv-X: de techniek van morgen, nu al bij Mulder-Mazda in de showroom
De nieuwe SkyActiv-X motor van Mazda ontketent een revolutie voor de verbrandingsmotor. De eerste modellen die gebruik maken van deze techniek zijn nu al leverbaar door Mulder-Mazda.

Een benzinemotor met het koppel en verbruik van een diesel? Het is geen wonder dat men reikhalzend uit heeft gekeken naar de officiële introductie van SkyActiv-X: de revolutionaire nieuwe motor van Mazda die werkt op basis van een unieke combinatie van compressie- én vonkontsteking. Het wachten is gelukkig voorbij, want de eerste modellen uitgerust met SkyActiv-X zijn vanaf heden te bewonderen in de showroom van, hoe kan het ook anders, Mulder-Mazda. Natuurlijk is een SkyActiv-X motor vooral iets wat ervaren moet worden. Ook daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres. Maak direct een afspraak voor jouw eerste ervaring met SkyActiv-X of lees op deze pagina meer over de techniek die in de autowereld voor de nodige opschudding zorgt.

Plan je proefrit

SkyActiv-X Premiums bij Mulder-Mazda: grote voorraad, veel voordeel

  • Splinternieuwe Mazda met SkyActiv-X
  • Direct leverbaar uit voorraad
  • Voordeliger dan nieuw besteld

Mulder-Mazda is de grootste Mazda dealer van Nederland. Ook de nieuwe SkyActiv-X modellen kopen we daarom met véél voordeel in. Net als bij de andere Premiums van Mulder-Mazda is dit voordeel direct zichtbaar in transparante en scherpe prijzen. Daarnaast kun je rekenen op extreem snelle levertijden en ruime keuze uit verschillende modellen. De eerste Mazda Premiums met SkyActiv-X kunnen deze maand al geleverd worden, dat zijn de nieuwe Mazda3 en Mazda CX-30.

Bekijk hier de Premiums voorraad

Mazda3: ontworpen voor de bestuurder

De nieuwe Mazda3 is volledig rondom de bestuurder ontworpen en op alle fronten verbeterd. Het interieur biedt meer ruimte dan voorheen en is nóg luxer uitgevoerd. De perfecte ergonomie, de luxe standaarduitrusting, heads-up display, radar-gestuurde cruise control, alles is aanwezig en ieder detail klopt. Dat geldt ook voor de stoelen. De ingenieurs van Mazda hebben hemel en aarde bewogen om de perfecte zithouding te creëren.

Nu leverbaar met SkyActiv-X motor.

Plan je proefrit

Mazda CX-30: een nieuwe categorie

Met de introductie van de nieuwe CX-30 creëert Mazda een nieuwe categorie. Het is een crossover die voldoet aan de eisen van klanten die compacte, stadsvriendelijke afmetingen willen combineren met ruimte en praktische luxe. Dat is te zien aan de altijd opvallende Kodo designtaal én de zeer complete standaarduitrusting. Dat wordt vaker beweerd, maar met (onder andere) een uitgebreid i-Activsense veiligheidspakket en een standaard aanwezig heads-up-display maakt de CX-30 die belofte meer dan waar.

Nu leverbaar met SkyActiv-X motor.

Plan je proefrit

Wat maakt de SkyActiv-X motor zo bijzonder?

Je zag de termen eerder al voorbij komen: compressieontsteking en vonkontsteking. Normaal gesproken maakt een benzinemotor exclusief gebruik van vonkontsteking en een dieselmotor van compressie-ontsteking. Kortgezegd betekent dit onderscheid dat een bougie met een vonk zorgt voor ontbranding in een benzinemotor terwijl diesel spontaan ontbrandt door de hogere druk. Compressieontsteking is een efficiëntere vorm van ontbranding. De explosie is namelijk gelijk verdeeld, sterker én schoner (omdat er minder brandstof verbruikt wordt). Mazda is erin geslaagd om deze techniek ook toe te passen in de SkyActiv-X benzinemotor door het beste van compressie-ontsteking en vonkontsteking met elkaar te combineren. Die combinatie heet Spark Controlled Compression Ignition (SPCCI).

Een motor zonder nadelen

Wat levert dat op? Een revolutionaire motor die eigenlijk geen nadelen heeft. De SkyActiv-X motor profiteert namelijk van kenmerken die menig dieselrijder niet onbekend zijn: hoog koppel en laag verbruik. De cijfers liegen er niet om:

  • 2.0 liter benzinemotor
  • 180 pk
  • 224 nm koppel bij 3000 t/min
  • 96 g/km CO2
  • Energielabel A
  • Gecombineerd verbruik: 4,6 a 4,9 liter per 100 kilometer
Lees meer over SkyActiv-X

Plan je SkyActiv-X proefrit!

Wil je weten hoe het is om in een Mazda met SkyActiv-X te rijden? Bel ons of vul het contactformulier in om een afspraak te maken voor een vrijblijvende proefrit. Wij zorgen ervoor dat de door jou geselecteerde auto klaarstaat op de juiste vestiging. We kijken uit naar je komst!

Contact

Klantenservice

Nu open
Waar kunnen we je mee van dienst zijn?
Contact

Interessante artikelen

Mulder-Mazda opent nieuwe vestiging in Rotterdam-Zuid!

Mulder-Mazda opent nieuwe vestiging in Rotterdam-Zuid!

Roelf kromhout
December 18, 2019
De grootste Mazda dealer van Nederland wordt nog iets groter. Mulder-Mazda begint het nieuwe jaar namelijk goed met de feestelijke opening van haar derde vestiging, ditmaal in Barendrecht.
Mulder-Mazda: “veiligheid klant en team nog steeds hoogste prioriteit”

Mulder-Mazda: “veiligheid klant en team nog steeds hoogste prioriteit”

Jeroen Dols
February 1, 2021
De nieuwe maatregelen die gisteren zijn aangekondigd hebben uiteraard ook gevolgen voor Mulder-Mazda en haar klanten. De showroom moet haar deuren helaas sluiten tot 2 maart, maar er blijft ook veel wél mogelijk. In deze nieuwsbrief informeren we je over het beleid dat de komende weken geldt.